Afbeelding
Foto:

Hardlopers in de mist tijdens Snertloop

DE LUTTE - Met heerlijke winterse weersomstandigheden hebben ruim 1.300 hardlopers op zondag 1 december meegedaan aan de 35e editie van de Snertloop in De Lutte. De mist en temperatuur rond het vriespunt maakten het een mysterieuze beleving.

"Geen witte wieven onderweg gezien, maar wel een andere Twentse verschijning!", zegt deelnemer Hans enthousiast. Het startschot van de 9,6 km werd namelijk gelost door Baron Kevin en Adjudant Jelle van carnavalsvereniging de 'Tuffelkeerlkes'.
Na afloop was er een gezellig samenzijn in Dorpshoes Erve Boerrigter. Er was muziek en natuurlijk lekkere snert, want daar staat de Snertloop om bekend! "Het was genieten, een mooi winters landschap in de schitterende omgeving rond De Lutte!", aldus deelnemer Marloes.

Uitslagen
Bij de heren won Casper Koelma uit Hengelo de wedstrijd en bij de dames Claudia Grundel uit Saerbeck (Duitsland). Zij kregen daarvoor een mooie prijs, maar bovenal een eervolle vermelding bovenaan de uitslagenlijst. De volledige uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl of www.loopgroep.nl/snertloop.