Workshop over gebruik drones: Eye in the sky

DENEKAMP - Tegenwoordig wordt er volop geƫxperimenteerd met drones-technologie en lijken de toepassingen eindeloos. Naast de bekende militaire toepassingen worden drones ingezet om te helpen bij natuurrampen, om gewassen te besproeien of om vermiste personen op te sporen.

Drones bieden ook creatieve mogelijkheden voor filmmakers, die adembenemende beelden vanuit de lucht maken, of kunstenaars en choreografen die de meest indrukwekkende lichtshows met drones opvoeren. Deze technologie kan gezien worden als de ogen en oren van de wetenschap en technologische vooruitgang, maar ook als schrikbeeld op het gebied van oorlogvoering, privacy en surveillance. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ontwikkelingen en vooruitgang met betrekking tot onbemande systemen op ethische bezwaren stuiten en het debat aanwakkeren over de wenselijkheid van drones.

Spiegel
Tijdens Eye in the Sky kijken we naar de zin en onzin van drones in films, kunst en wetenschap waarin ons als maatschappij een spiegel wordt voorhouden. Kees de Groot, creatief directeur van Planetart, neemt het publiek mee op een visuele reis en geeft een futuristisch-artistieke impressie van waar het heen gaat met de drones-technologie. Maak aansluitend aan de talk met de andere deelnemers gezamenlijk een Drone performance door de drones in harmonie te laten vliegen! Je leert hoe je een drone programmeert en met anderen samenwerkt om een mooie droneshow neer te zetten.

Kom ook
De workshop is op dinsdag 3 december van 19.30 tot 22.00 uur (zaal open vanaf 19.00). Deze zal gehouden worden in de bibliotheek van Denekamp aan de Oranjestraat 21. Maximaal 12 deelnemers (volwassenen). Aanmelden kan via de mail: info@bibliotheekdinkelland.nl