Volleybaldames Denekamp geven koploper een pak slaag

DENEKAMP - TiMaX/DeVoKo Dames 1 won afgelopen zaterdag van koploper VoCaSa dames 2. Hiermee pakten zij in Nijmegen mooie punten. Het team blikt terug op een geslaagd duel.

Met veel energie en zin gingen ze naar Nijmegen. Onderweg zat de sfeer er al goed in. VoCaSa is de huidige koploper dus een zware pot was een zekerheid. Het werd strijden voor zo veel mogelijk punten! DeVoKo begon de eerste set met een andere opstelling dan normaal. Tot grote verbazing van de tegenstander, dit zagen ze niet aankomen. De eerste punten liepen gelijk op, ze wisten tegenstand te bieden tegen VoCaSa. Helaas kwam er een veel voorkomend kwaaltje om de hoek kijken bij de Denekampers, de servefouten waren weer aanwezig. VoCaSa was in de eerste set te sterk. Ze wonnen uiteindelijk met een 25-18 stand. In de tweede set was het team er op gebrand om punten te pakken. Door meer servedruk uit te oefenen op VoCaSa wisten zij een voorsprong te pakken. Zelfverzekerd spel met minder fouten wierp haar vruchten af: de setstand was 21-25 en de tussenstand 1-1.

Derde set
De derde set begon minder, VoCaSa was niet van plan meer punten uit handen te geven. Op een gegeven moment stond DeVoKo helaas met 14-7 achter. Maar toen kwam het kantelpunt van de wedstrijd. Door middel van een aantal wissels wisten zij het spelletje weer op te pakken en de achterstand in te halen. DeVoKo trok de set door naar een 21-20 stand. De set kon nog alle kanten op. Door de goede 'flow' waar ze op dat moment in zaten wisten ze ook de derde set te pakken met een 21-25 stand. We stonden 2-1 voor tegen de koploper!

Uitdaging
De vierde set eindigde in het voordeel van VoCaSa, waardoor de vijfde set beslissend was. De Denekamper dames pakten de voorsprong en wonnen overtuigend met een 15-6 eindstand. Het belangrijkste van deze wedstrijd is dat DeVoKo de wedstrijd met het hele team heeft gewonnen, iedereen was belangrijk! Zaterdag spelen zij weer thuis tegen Lutheria DS1. Supporters zijn van harte welkom om 17.30 uur in de sporthal Dorper Esch. Komt u ook om het team aan te moedigen voor hopelijk weer een overwinning?