Afbeelding

Losser eert vrijwilligers

LOSSER - Vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde voor de Losserse gemeenschap. Veel Lossernaren zetten zich belangeloos in voor vele organisaties en activiteiten. Zonder hun inzet zouden veel activiteiten niet door kunnen gaan. Om ook deze onzichtbare vrijwilligers in het zonnetje te zetten zal de gemeente ook dit jaar weer vrijwilligersprijzen uitreiken.

Momenteel zamelt de gemeente ook nominaties in voor de vrijwilligersprijzen. Kent u een vrijwilliger of organisatie die zich bijzonder voor zijn of haar noabers inspant? Geef dit dan aan de gemeente door. Wie weet wordt hij of zij wel de vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie van het jaar 2019. Wethouder Anja Prins: "Uit voorgaande jaren weten we dat er in de gemeente Losser een hele grote groep is die zich belangeloos inzet voor de samenleving. Deze mensen zijn enorm belangrijk. Zij zorgen er voor dat veel organisaties (extra) activiteiten kunnen draaien. Met de vrijwilligersprijs willen we onze waardering uitspreken voor alle vrijwilligers en aan die ene vrijwilliger of vrijwilligersorganisaties in het bijzonder."

Aanmelden
Inwoners of organisaties van de gemeente Losser kunnen een vrijwilliger, groep vrijwilligers of vrijwilligersorganisaties aanmelden voor de vrijwilligersprijs. Op de website van de gemeente Losser of bij de receptie van 't Lossers hoes is een aanmeldformulier te vinden. Aanmeldingen moeten voor 13 december 2019 binnen zijn bij mevrouw K. Suthof. Dit kan via k.suthof@losser.nl of bij de receptie van 't Lossers hoes.

Uitreiking
Een selectiecommissie verzamelt de nominaties. Een jury, die bestaat uit vijf personen die samen een afvaardiging van organisaties vormt, buigt zich over de nominaties en wijst de winnaars aan. De uitreiking van de vrijwilligersprijs vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari 2020.

Criteria
Vrijwilligers en organisaties moeten aan diverse criteria voldoen. Zo is voor individuele vrijwilligers belangrijk dat ze al langer actief zijn en voor organisaties is onder meer de mate van professionele ondersteuning van vrijwilligers belangrijk. Ook moeten zij actief zijn binnen de gemeente Losser.