Mooi jubileum loopgroep Lutte

DE LUTTE - Afgelopen zaterdagavond heeft Loopgroep De Lutte met ruim 130 leden het 25-jarig bestaan gevierd van hun vereniging.

De officiƫle oprichting was op 11 november 1994, maar daarvoor was er al een groep hardlopers jaren lang actief in De Lutte. Sinds 1984 organiseerden zij al hardloopwedstrijden als de Dorpsloop, Snertloop en Gildehaus-Dinkelroute. De vereniging is er trots op dat deze evenementen nog steeds jaarlijks georganiseerd worden door een enthousiaste groep vrijwilligers.

Veel te vieren
De clubmensen van het eerste uur werden deze avond in het zonnetje gezet. In 2006 is er afdeling Sportief wandelen aan de club toegevoegd. En een jaar later is er vanuit deze groep ook voor het eerst een wandeltocht georganiseerd, de Bergentocht want die zijn er veel rondom De Lutte! Later werd dit wandelevenement omgedoopt tot Heurnetocht. Nog steeds trekt deze wandeltocht in het voorjaar vele wandelaars naar De Lutte. Naast deze jaarlijkse evenementen is gezelligheid ook de rode draad bij de loopgroep.