Afbeelding
Foto:

Palthe Huis in race voor Doemee-Award

OLDENZAAL - Museum Het Palthe Huis in Oldenzaal is één van de genomineerden voor de publieksprijs van de Doemee-award 2019.

De publieke stemronde voor deze prijs is nu in volle gang. Deze week kan nog gestemd worden op vele initiatieven in Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe.

Doemee-award 2019
De Doemee-award is een prijs voor een persoon of organisatie die zich met een lokaal initiatief in de regio Gelderland, Flevoland, Drenthe of Overijssel inzet voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, een chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal mee kunnen doen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Om dit enthousiasme te waarderen en te stimuleren, reikt MEE in samenwerking met (lokale) partners een stimuleringsprijs en een publieksprijs uit.

Palthe Huis
Het Oldenzaalse museum werkte afgelopen jaar onder meer aan het verbeteren van de toegankelijkheid. Hiervoor kwam er een grootschalige verbouwing. Het historische pand bleek niet goed toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been zijn, waar nu verandering in is gekomen. De komende jaren zullen steeds meer voorzieningen dit soort maatregelen moeten treffen als uitvloeisel van de vergrijzing. Ook zetten musea al actief in op het accommoderen van bijzondere groepen zoals mensen met dementie. Ook zij moeten immers kunnen genieten van een museumbezoek.