Afbeelding
Foto:

Woononderzoek

TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen wil graag een beter inzicht krijgen in de lokale woonbehoefte bij de diverse groepen. Daarom voert de werkgroep wonen van Tubbergen Bruist momenteel een enquête uit over de lokale woonwensen.

De gemeente speelt een belangrijke aanjagende, faciliterende en regievoerende rol bij lokale woningbouw. De ambitie is om het woningaanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de behoefte bij de diverse groepen. Wonen is een belangrijk thema dat hoog op de politieke agenda staat. Er zijn allerlei ontwikkelingen in gang gezet, maar er zijn ook uitdagingen.

Starters
Momenteel is woningbouw gericht op jongere inwoners erg belangrijk. Tubbergse jongeren willen graag een eigen huis in hun eigen kern, maar het aanbod blijft fors achter bij de vraag. In ieder geval, dit is het beeld dat bij de gemeente leeft. Om precies te weten waar concreet behoefte aan is, voert men nu deze enquête uit. Het onderzoek kijkt ook naar de woningbehoefte bij ouderen en doorstromende gezinnen. Naast de hoeveelheid woonruimte die nodig is, gaat het onderzoek ook in op de diepere aspecten qua wonen, zoals de mogelijke toekomstige wensen. Bijvoorbeeld wanneer mensen van een grotere koopwoning als senior door willen stromen naar een kleinere, gelijkvloerse woning dichter bij lokaal zorgaanbod.

Praat mee
De enquête is in te vullen via www.tubbergenbruist.nl/nieuws/enquete-woonwensen/. Ook over veel andere thema's krijgen inwoners geregeld de kans om mee te praten, zoals de lokale begroting en zorgtaken van de gemeente. Hier is inspraak belangrijk voor draagvlak onder de inwoners.