Afbeelding
Foto:

Gemeentehuis Weerselo krijgt nieuwe invulling

WEERSELO - Het voormalige gemeentehuis van Weerselo krijgt een brede, nieuwe invulling. De gemeente Dinkelland zat al een tijdje met het beeldbepalende pand in de maag. De ambitie was om een mooie invulling te geven die recht doet aan het karakter als voormalig gemeentehuis op zo'n mooie, centrale plek in de kern.

Er is nu gekozen voor de invulling als 'Gemeentehoes'. Gerda Hofste (geboren Weerselose) heeft samen met Rob Wesselink en Frans Koop onder de naam 'The Fifties' gewerkt aan het winnende plan om van het voormalige gemeentehuis in Weerselo een soort 'bijenkorf' te maken waar de hele bevolking wat aan heeft. Gerda vertelt: "Ik heb een gezellig en levendig centrum voor jong en oud voor ogen. Met een nieuw Grand Café, wat kleinschalige detailhandel, vier appartementen (op de bovenverdiepingen), enkele gastenkamers, een toeristisch informatiepunt en het behoud van de voormalige Raadzaal als locatie voor recepties en andere groepsbijeenkomsten. Daarnaast komt er nog een algemeen commerciële ruimte op de begane grond voor een dienstverlenend bedrijf dat veel mensen over de vloer krijgt." Nu de kogel door de kerk is, willen 'The Fifties' vaart maken met de renovatie en inrichting van het gemeentehuis in Weerselo.

Breed gedragen
Omdat invulling van het pand ook een breed draagvlak moest krijgen, werden plannen beoordeeld door een onafhankelijke jury. De gemeente gaf dit uit handen met als doel om een gedegen advies te krijgen op objectieve basis. "Belangrijke aspecten voor ons waren een duurzaam in stand te houden functie met respect voor de karakteristieke uitstraling van het pand. De nieuwe invulling moet aansluiten op en passen bij het inmiddels heringerichte centrumgebied en een bijdrage leveren aan de gewenste reuring. En we houden de meest recente taxatiewaarde aan als verkoopprijs van het pand", geeft wethouder Ben Blokhuis aan. Iedereen kreeg de mogelijkheid een plan in te dienen. Uiteindelijk zijn zeven plannen ingediend, één initiatiefnemer heeft zich teruggetrokken. Het plan van het Gemeentehoes heeft uiteindelijk de meeste punten gescoord en voldoet volgens de jury het beste aan de gunningscriteria.