Afbeelding
Foto:

Nieuwe bus brengt Hardenberg dichtbij

TUBBERGEN - Het is een langgekoesterde wens van veel forenzen: een rechtstreekse busverbinding tussen Tubbergen en Hardenberg. Vanaf maandag 16 december is het dan eindelijk zover.

De gemeenten Tubbergen en Hardenberg hebben al lange tijd de wens om een passende busverbinding tussen beide gemeenten te krijgen. In goed overleg met de beide buurtbusverenigingen, Provincie Overijssel en vervoerder Keolis kan nu een nieuwe verbinding opgezet worden. Hierbij kunnen reizigers in veertig minuten reizen tussen beide plaatsen.

Buurtbus
De verbinding ontstaat doordat buurtbus 591 vanuit Tubbergen in Bruinehaar straks ieder uur aansluit op de buurtbus 598 naar Hardenberg. De bus stopt dan in Bruinehaar bij de Protestantse kerk waar mensen over kunnen stoppen. De bussen rijden dan ook op donderdagavond en zaterdag. Dankzij deze aansluiting is de reistijd aanzienlijk korter dan nu het geval is. Wie via 9292.nl een reis aanmaakt tussen beide plaatsen ziet alternatieven die veel langer duren. Het meest gunstige nu is de bus van Tubbergen naar Almelo en dan vervolgens overstappen op de trein naar Harbenberg. Reistijd: 1 uur, 10 minuten. Alternatieven met alleen de bus duren tussen de 1 uur en 20 minuten en 1 uur 40 minuten. Kortom, een immense tijdswinst. De beide gemeenten zijn dan ook zeer blij met deze nieuwe busverbinding.

In actie
Om deze wens ook echt te realiseren werd veel moeite gedaan. Zo hebben studenten van de Saxion hogeschool onderzoek verricht rondom de behoefte van een directe verbinding tussen beide plaatsen. Dit wees uit dat er voldoende interesse is om in ieder geval de buurtbus rendabel aan te laten sluiten. De bussen kwamen nu al op enkele kilometers bij elkaar in de buurt, waardoor een overstap goed te realisereen bleek.

Mooie kansen
Naast dat de nieuwe verbinding goed is voor studenten en ouderen die naar het ziekenhuis willen, biedt de verbinding ook nieuwe kansen. Zo is het voor Tubbergen best leuk om eens een dagje te gaan shoppen in Hardenberg en omgekeerd. Ook hebben beide plaatsen leuke evenementen.