Afbeelding
Foto:

Blazen op de midwinterhoorn

OLDENZAAL – Mensen, jong en oud, die willen leren blazen op een midwinterhoorn zijn donderdag 24 oktober om 19.00 uur welkom in de locatie TCC aan de Potskampstraat.

De volgende data zijn donderdag 31 oktober en 7, 14 en 21 november. Onder begeleiding van ervaren midwinterhoornblazers wordt groepsgewijs in diverse leslokalen geoefend. U hoeft niet in het bezit te zijn van een midwinterhoorn omdat er altijd wel een te leen is. De organisatie is in handen van de Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol'nzel die tijdens de adventsperiode deze traditie op een keurige wijze wil uitdragen in Oldenzaal, de regio en daarbuiten.

Blaasseizoen
De advent begint zondag 1 december en dan wordt in samenwerking met de natuurwandelaars van Tourist Info Oldenzaal een midwinterhoorn wandeltocht gehouden met een verhaal. Tijdens het zogenoemde blaasseizoen zijn de Oldenzaalse midwinterhoornblazers overal in Oldenzaal te horen. Ook dit jaar zal er door onder meer de Oldenzaalse blazers aandacht worden besteed aan de Zonnewende op zaterdag 21 december voor en in Plechelmusbasiliek. Kijk op: www.midwinterhoornoldenzaal.nl