Bouillabaisse

OLDENZAAL - Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober speelt de Oldenzaalse toneelvereniging KnK de komedie "Bouillabaisse" in Stadstheater De Bond in Oldenzaal.

"Bouillabaisse" gaat over Bas en Mirjam die hun vervallen familiehotel nieuw leven proberen in te blazen. Helaas ontbreekt het geld voor een grondige verbouwing. Charlotte, moeder van Mirjam, heeft het hart op de tong. Zij houdt van gepoetste glazen en fresia's. Chrysanten daarentegen vindt ze begrafenisbloemen. Met haar kordate karakter staat ze haar dochter en schoonzoon zoveel mogelijk bij.

Veenendaal
Veenendaal is de klusjesman in het hotel. Veenendaal is een wees, een vondeling en heeft kind nog kraai. Jaren geleden is hij bij toeval bij het hotel aan komen waaien en nooit meer weggegaan. Zijn grote passie is sjoelen. Voor Elise, moeder van Bas, is het woord "tact" onbekend. Aan haar scheiding heeft ze een aardig centje overgehouden en ze denkt goed in de markt te liggen bij de mannen.

Belangrijke dag
Vandaag is een belangrijke dag voor Mirjam, Bas en het voortbestaan van hun hotel. Ze hebben namelijk rijke tante Vivian uitgenodigd om haar 60e verjaardag hier te vieren. Kunnen ze een beroep doen op haar fortuin? Alles lijkt onder controle totdat er een aantrekkelijke medecursiste van Bas op de stoep staat. Deze dame schijnt niet alleen verstand te hebben van de Vlaamse Keuken! Vervolgens blijkt Vivian niet alleen te komen. Ze heeft haar personal assistant Erwin meegenomen, financieel behoorlijk onderlegd. Als er dan ook nog een verdwaalde toeriste wil komen logeren, een brandweerman op zijn strepen staat én Bas de waarheid met een korreltje zout neemt, valt alles in het water…

Kaarten
De entree is 15 euro per persoon, inclusief garderobe en pauzedrankje. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Stadstheater De Bond en via www.stadstheaterdebond.nl.