Scandinavisch Expressionisme

BORNE - De Scandinavische Vereniging Twente organiseert gedurende het jaar diverse bijeenkomsten. Ook de Scandinavische kunst en cultuur zijn hier onderdeel van.

Zo kunt u op 13 september naar de lezing over 'Scandinavisch Expressionisme'. Deze zal gehouden worden in de Stefanshof aan de Grotestraat 207 in Borne. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Entree niet-leden en introducés: 4 euro. Voor informatie, afmelden, hulp, noodgevallen: tel. 06 22 80 99 51

Moderne kunst
De Scandinavische moderne kunst, eind 19de begin 20ste eeuw, wordt ook wel de Moderne Doorbraak genoemd. Scandinavische kunstenaars zijn op bijzondere wijze geslaagd in het weergeven van de nevelige bergmeren en steile bergketens. De reislust van de Scandinavische schilders maakt dat zij beïnvloed werden door de expressionistische kunstenaars elders in Europa. In hun verrassende werken ontdekt u hoe Munch, Strindberg en Hammershøi, het spaarzame licht direct weer geven en ernstige, soms mysterieuze onderwerpen schilderen. Er valt vaak iets te raden of te vermoeden.