Afbeelding
Foto:

Lintje voor EHBO'er
Harrie Vaneker

OLDENZAAL - Harrie Vaneker heeft deze dinsdag een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst genomen. Hij werd hiermee geëerd voor zijn ruim veertig jaar lange inzet ten behoeve van de lokale EHBO-afdeling.

Burgemeester Patrick Welman mocht dinsdag de versierselen voor Ridder in de Orde van Oranje Nassau overhandigen. Dit gebeurde bij gelegenheid van de algemene ledenvergadering van de EHBO-vereniging St. Plechelmus Oldenzaal.

Verdienstelijk
Harrie heeft zich de afgelopen 40 jaar als vrijwilliger en bestuurder ingezet voor de lokale, provinciale en landelijke vereniging van de EHBO. (Eerste Hulp Bij Ongelukken). Met veel inzet en doorzet- tingsvermogen en in diverse functies heeft hij zich met name binnen de Oldenzaalse EHBO-vereniging St. Plechelmus Oldenzaal verdienstelijk gemaakt. In 1979 meldde hij zich aan als lid van de vereniging. Bijna direct na zijn aanmelding maakte hij deel uit van de werkgroep die inzetbaar is bij evenementen en heeft hij de functie van secretaris van het bestuur op zich genomen. Op dit moment is hij al weer meer dan 15 jaar voorzitter van de vereniging. In 2016, bij zijn herbenoeming als voorzitter, heeft hij aangegeven dat dit echt zijn laatste termijn als voorzitter van de EHBO-vereniging zou zijn. Zijn termijn als voorzitter eindigt volgens de statuten in september 2019. Helaas heeft niemand zich gemeld voor de functie van voorzitter en heeft Harrie aangegeven nog één jaar als voorzitter te willen aanblijven.

Verdere activiteiten
Harrie is ook al meer dan 20 jaar actief lid van het EHBO Districtsbestuur van Overijssel. In die hoedanigheid woont hij diverse algemene ledenvergaderingen van zijn rayon bij en brengt hij de in zijn rayon spelende zaken voor het voetlicht. Vermeldenswaardig is ook nog dat hij sinds vorig jaar de functie van secretaris van bestuur op zich heeft genomen. Bovendien is hij een kleine 10 jaar, als vertegenwoordiger van de EHBO District Overijssel, lid van het hoofdbestuur van de Nationale Bond EHBO geweest. Harrie is al meer dan 25 jaar lid van het Oldenzaals Mannenkoor. Hij bezoekt trouw de repetitie- avonden en is aanwezig bij de uitvoeringen van het koor. Ook voor andere ondersteunende activiteiten ten behoeve van dit koor kan men altijd een beroep op hem doen. Hij is dan ook echt een onbetaalbare vrijwilliger voor de organisaties die op hem rekenen.