Wervingscampagne brandweer

DINKELLAND - De Brandweer Twente is deze week begonnen met een nieuwe wervingscampagne om meer vrijwilligers te vinden. Ook in Noordoost-Twente is een grote behoefte aan nieuwe aanwas.

Door vergrijzing en andere afvloeiing heeft de brandweer altijd nieuwe mensen nodig. Daarnaast zijn de eisen aan vrijwilligers de afgelopen jaren ook steeds strikter geworden. Het brandweervak is dan ook zeker niet voor iedereen. Wie wel deze uitdaging aan wil gaan, is van harte welkom. De brandweer zoekt op dit moment mensen voor 23 kazernes in de regio, waaronder Ootmarsum en Tubbergen. Hierbij is men ook vooral op zoek naar vrijwilligers die in de omgeving van de kazerne wonen en werken en zo snel ter plaatse kunnen zijn bij een uitruk. Voor de kazernes in Hengelo en Almelo zoekt men ook vrijwilligers die tijdens hun dienst in de kazernes verblijven. Verder zoeken de kazernes in Almelo en Hengelo ook concreet naar brandweerduikers.


Niet vrijblijvend
De brandweer benadrukt dat het werk vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend is. Vrijwilligers moeten voldoen aan dezelfde eisen qua inzetbaarheid en betrouwbaarheid. Belangstellenden hebben tot 15 september de tijd om te solliciteren bij de brandweer. Kijk voor meer informatie op: www.brandweertwente.nl/werkenbij