Dorper Esch weer deels in gebruik genomen

DENEKAMP - De bouwers zijn nog volop bezig bij sportcomplex Dorper Esch in Denekamp, maar inmiddels kunnen gebruikers al wel genieten van de eerste resultaten.

Het ruikt helemaal nieuw en het is misschien even zoeken voor de gebruikers van het nieuwe sportcomplex. Maar verenigingen, scholen en publiek kunnen vanaf vandaag terecht in het zwembad en de sporthal, hoewel nog niet alles af is. De officiƫle opening van het nieuwe Dorper Esch staat gepland voor januari 2020. Na maanden van slopen, verbouwen en bouwen, mag het resultaat er zijn! Het wedstrijdbad ligt er prachtig bij, de kleintjes kunnen poedelen in een kleurrijk bad en de sporthal is een grote ruimte met functionele, deelbare wanden. Niet alles is al zo ver klaar: de centrale hal en het horecagedeelte zijn nog in wording. "Ondanks dat er nog volop gewerkt wordt kunnen de sporters er al wel gebruik van maken en daar ben ik tevreden mee", aldus wethouder Benno Brand. Gebruikers werden volop betrokken in het planningsproces.

Nog werk te doen
"In september worden de laatste werkzaamheden in het zwembad verricht en de kleedruimten in de sporthal afgemaakt", vertelt Erwin Weusthof, projectleider namens het lokale bouwconsortium Noabers. "De nieuwe entree willen we in oktober afronden en de personeelsruimten en horecagedeelte hopen we in december klaar te hebben." Daarmee is de Dorper Esch volgens planning in het nieuwe jaar helemaal af. "Het mag dan voorlopig nog even enigszins behelpen zijn, we hebben straks wel een echt mooi en eigentijds sportcomplex", besluit Brand.