Afbeelding
Foto:

Jolly Jumpers vieren jubileum met gezellig weekend

TUBBERGEN - Basketbalvereniging Jolly Jumpers viert volgende week een bijzonder jubileum. De sportclub bestaat namelijk 50 jaar. Een gegeven dat zij zeker niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan.

Jolly Jumpers werd opgericht op 1 augustus 1969. Door de jaren heen behaalde de ploeg diverse successen. Zo werd de ploeg in 2002 landskampioen en in 2003 en 2005 wonnen zij de nationale beker. In 2017 pakten zij het kampioenschap in de promotiedivisie. Hele generaties meiden leerden hier de beginselen van het basketbal en stroomden door naar nationaal en internationaal succes.

Jubileumjaar
Er zijn dit jaar veel leuke activiteiten gepland rondom het jubileum. Zo presenteerde de jubileumcommissie eerder al een heus jubileummagazine wat digitaal te lezen is bij de club. Dit omvat verhalen en foto's uit het brede verleden, waarbij niet alleen de sportieve successen maar juist ook de gezelligheid van het spelen centraal staan. Omdat de datum van het officiële jubileum nogal onpraktisch midden in de vakantieperiode viel, werd gekozen om het jubileumweekend te houden op 6, 7 en 8 september.

Activiteiten
Vrijdagavond is de aftrap met een gezellige jubileumbijeenkomst specifiek voor genodigden. Een mooi samenzijn voor de mensen die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van basketbal en Jolly Jumpers. Hier zal ook de expositie '50 jaar Jolly Jumpers' geopend worden.

Het weekend
Zaterdag 7 september worden 's ochtends clinics gehouden voor de jeugd. 's Avonds is er vanaf 19.00 uur een reünie (in de Verdegaalhal) voor alle (oud)leden, (oud)trainers, (oud)bestuurs-, kader- en commissieleden. Zondag 8 september: deze dag wordt ingevuld met onderlinge wedstrijden, afgewisseld met onder andere schiet- en lay-upwedstrijdjes, voor alle huidige leden, ter voorbereiding op het nieuwe basketbalseizoen. Afgesloten wordt met een oefenwedstrijd van Dames 1 en daarna einde van het jubileumweekend. Kijk voor meer informatie op: www.jollyjumpersbasketbal.nl