Afbeelding
Foto:

Veiligheidshesjes voor Losserse jeugd

LOSSER - Veel kinderen gaan dagelijks op de fiets van en naar school. Ook de jongste jeugd fietst in Losser al snel naar de basisschool. Niet verwonderlijk, want ze wonen immers vaak mooi dichtbij. Maar het naar school fietsen is zeker niet zonder risico's. Om kinderen in ieder geval beter zichtbaar te maken op de fiets, worden de komende tijd veiligheidshesjes uitgedeeld.

De ruim 2.000 leerlingen van de twaalf basisscholen die Losser rijk is, ontvangen deze maand een veiligheidshesje. Kinderen zijn immers een kwetsbare groep weggebruikers. Hoewel de gemeente en scholen veel doen om de veiligheid en verkeersbewustzijn van de kinderen te verbeteren, is gewoon zichtbaar zijn ook een belangrijke factor. De gezamenlijke verkeersouders van de Losserse basisscholen zijn deze campagne gestart als reactie op de toename van het aantal kinderen dat betrokken is bij verkeersongevallen. Een reden voor deze toename is dat kinderen niet altijd goed zichtbaar zijn. Ze dragen bijvoorbeeld relatief donkere kleding, wat zeker in de donkere dagen niet altijd verstandig is. De scholen en verkeersouders letten ook al actief op onder meer de aanwezigheid en gebruik van goede verlichting op de fietsen, maar ook bijvoorbeeld reflectoren. Het doel van de campagne is om kinderen en ouders te stimuleren om de veiligheidshesjes ook buiten de schooluren te dragen. De gemeente Losser steunt dit initiatief en schenkt veiligheidshesjes aan alle kinderen in het basisonderwijs.

Startschot
Wethouder Anja Prins van de gemeente Losser gaf deze woensdag het startschot voor deze veiligheidscampagne op basisschool De Verrekijker. De gemeente koos voor deze specifieke school voor het startschot, omdat De Verrekijker onlangs als beste uit de bus kwam bij het praktisch verkeersexamen.

Grote inzet
De gemeente en verkeersouders werken ook veel samen bij het verbeteren van de veiligheid van de schoolomgeving zelf. Zo zijn deze gebieden voorzien van verkeersremmende en informerende maatregelen zoals drempels, bebording, versmallingen en meer. "In de gemeente Losser hebben we verkeersveiligheid hoog in het vaandel. In samenwerking met de verkeersouders van alle basisscholen is dit project dan ook met veel enthousiasme opgepakt", aldus wethouder Prins