Afbeelding
Foto:

Losser komt in beweging

LOSSER - Kom uit je luie stoel en loop, sprint of fiets naar de sportinformatiemarkt op 31 augustus! Kom kijken én doe vooral zelf mee met allerlei leuke sportactiviteiten.

Jong en oud kan in Losser op het Olympisch plein (Raadhuisplan) kennismaken met verschillende sporten. In brede zin wordt er informatie gegeven over de mogelijkheden in de buurt rondom sport, beweging en gezondheid. Sport en bewegen vormen een bindend element in de Twentse samenleving. Een belangrijk element dat de vitaliteit en gezondheid van inwoners bevordert. De gemeente Losser hecht veel waarde aan een leven lang sporten en bewegen. Voor iedereen is er ongeacht de levensfase wel een passend sport- en bewegingsaanbod in de regio te vinden. "Sporten en bewegen is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor de gezondheid. Je blijft langer vitaal en kunt langer meedoen in de maatschappij. Bovendien is het ook nog eens gezellig, je blijft onder de mensen en je leert nieuwe mensen kennen", aldus Harry Nijhuis, wethouder Sport.

Sportinformatiemarkt
De sportinformatiemarkt wordt samen met CML (Centrum Ondernemers in Losser) en de sportverenigingen georganiseerd. Op 31 augustus is er van 12.00 tot 16.00 uur van alles te beleven op het Raadhuisplein dat speciaal voor deze gelegenheid zal worden omgedoopt tot het Olympisch plein. Er zijn diverse gezondheids- en sportaanbieders aanwezig. Ook worden er verschillende demonstraties gegeven, zodat je een goede indruk krijgt van wat er zoal mogelijk is en of een bepaalde sport echt iets voor jou zou kunnen zijn. Kinderen kunnen deelnemen aan tal van sportieve activiteiten of zich uitleven op het luchtkussen. De toegang is geheel gratis! De sportinformatiemarkt wordt om 12.00 uur geopend door sportwethouder Nijhuis.

Sportweek
In de week van 1 t/m 8 september vindt de zogenaamde Sportweek plaats. Meerdere sportverenigingen doen hieraan mee. Inwoners van Losser die nog geen sport beoefenen of overwegen om een andere sport te gaan doen, kunnen in deze week een gratis introductieles volgen. Zo kan je dus vrijblijvend een onbekende sport uitproberen. Twijfel niet en kom snel in beweging! Kijk voor meer informatie over het programma en deelnemende verenigingen op www.lekkerfitlosser.nl.

Afbeelding