Afbeelding
Foto:

Stadscomplimenten

OLDENZAAL - Het zit er weer op, Boeskool is Lös 2019 is weer verleden tijd. Prachtige dagen met mooie optredens op verschillende plekken en dat vijf dagen in een bruisende stad. Aanleiding om namens Hart van Oldenzaal mijn eerste stadscompliment te maken naar het bestuur en de vele vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt om Oldenzalers en buitenlanders weer eens samen te brengen en dat in optimale stemming.

Zelf mocht ik met het smartlappenkoor "Goed Gemutst" ook een bijdrage leveren met het samen zingen van smartlappen en de bezoekers te enthousiasmeren en in de gelegenheid stellen mee te zingen en te deinen op de muziek. Daar sta je dan op het podium in de Steenstraat en daar komt mijn tweede stadscompliment aan. "Broodje Sprakeloos" verdient ook een stadscompliment voor de manier waarop ze ons de zangers van het koor hebben verrast. Hapjes en drankjes en dat als bijdrage voor ons zingen op het podium aan de Steenstraat.

Meer complimenten
Je staat versteld, want daar komt mijn derde stadscompliment: "Kip Kötter" trakteerde op heerlijke vers gebraden kippen vleugels. Als Kip Kötter zijn bijdrage heeft geleverd dan komt het vierde compliment toe aan Visrestaurant Kötter die heerlijke zoute haring de kelen van de zangers deed strelen. Het was dan ook een bijzondere vrijdag voor mij.

Zaterdag
Uitgeslapen, ontbeten, boodschappenlijstje gemaakt en dan op weg zaterdagmiddag naar de Jumbo. Hier is het eerste probleem het parkeren, ik denk dat het beter zou zijn geweest om deze supermarkt aan de buitenkant van de stad te situeren. Filevorming buiten, maar ook binnen - met moeite kon ik nog een boodschappenkarretje bemachtigen. Binnen is het een drukte van belang, het lijkt wel of iedereen naar de Jumbo moet en dat op mijn zaterdags boodschappen-halfuurtje. Eenmaal bij de kassa de boodschappen op de band, vervolgens deze weer inpakken in mijn boodschappenkar met het tempo van een 83-jarige. En dat levert de reactie op van een roodharige, die de volgende klant is. "Kun je niet een beetje opschieten?" En daar komt mijn vijfde stadscompliment. Het jonge meisje achter de kassa zegt dan "Mevrouw, zou u deze man dan niet even willen helpen als u zo een haast hebt?". Eenmaal weer met de boodschappen thuis overdenk ik dat de Jumbo niet alleen aan boodschappen de beste en goedkoopste is. Dat jonge meisje mag wel even genoemd worden. Complimenten voor jou, en Jumbo Kuipers die ik toch liever uit Hartje stad had zien verhuizen richting Ossemaatstraat.

Kaatjeknip augustus 2019
knipkaatje@gmail.com