Afbeelding
Foto:

Al ruim 50 Nette Toilette beschikbaar in Dinkelland

DINKELLAND - In de openbare ruimte en bij ondernemers moeten voldoende, schone toiletten beschikbaar zijn voor iedereen. Dit is de insteek van het project Nette Toilette. Ook in Dinkelland zijn inmiddels ruim 50 adressen te vinden waar ondernemers en organisaties hun toilet beschikbaar stellen.

De Stichting Toeristisch Ondernemersfonds Dinkelland en de gemeente kwamen met het idee om aan te haken bij de landelijke campagne van Nette Toilette. Dat zo veel ondernemers en organisaties deze boodschap ter harte namen stemt wethouder Benno Brand dan ook tevreden. "Een mooi initiatief dat het toeristisch en gastvrije karakter van Dinkelland en Twente accentueert", aldus de wethouder.

Dun gezaaid
Het is helaas een gegeven dat toiletten in de openbare ruimte dun gezaaid zijn. En toiletten bij de horeca en andere bedrijven zijn immers vaak alleen voor betalende klanten. Dinkelland is niet de enige Twentse gemeente die gratis toiletten wil stimuleren. Ook in Haaksbergen en Oldenzaal zijn inmiddels Nette Toilette-locaties te vinden. Wie in Dinkelland op zoek is naar een toilet kan de precieze locaties vinden op de website www.ootmarsum-dinkelland.nl. Ook het gemeentehuis van Dinkelland in Denekamp is inmiddels voorzien van een sticker; iedereen van harte welkom!

Doe mee
Ondernemers uit Dinkelland die mee willen doen aan het initiatief kunnen gratis een sticker afhalen bij het VVV-servicepunt in Ootmarsum. Dat al zoveel bedrijven deze actie omarmd hebben is een mooi gegeven. "De ondernemers uit de gemeente Dinkelland tonen zich graag van hun gastvrije kant", weet Jos Bosch, voorzitter van Stichting Toeristisch Ondernemersfonds Dinkelland. "Dat dringt zelfs door tot in het kleinste kamertje."

Hoge nood
Zeker vanuit medisch oogpunt is het voor veel mensen wenselijk om altijd een goed, schoon toilet in de buurt te hebben. Zo kampen ruim 3,7 miljoen Nederlanders met maag-, darm- en leverklachten. Ongeveer 30.000 mensen dragen een stoma.