Tweeduuster speelt stuk in kulturhus

DENEKAMP - Het theatergezelschap Tweeduuster speelt samen met Jan Riesewijk de eerste try-out van de voorstelling "In de Tied". Deze staat gepland voor zaterdag 7 september in het Kulturhus Denekamp.

Het vrolijke muziekgezelschap Tweeduuster met Jan Riesewijk brengt mooie leedkes en gezellige vertelsels in onze mooie moddersproake. Het muzikale gezelschap Tweeduuster met verteller, acteur, cabaretier, musicus en buutreedner Jan Riesewijk (Losser) komt voor het eerst naar het Kulturhus. Jan speelde Mans in 'Van Jonge Leu en Oale Groond', stond met Ode aan de Wierdense Revue in uitverkochte zalen, nam deel aan de Twentse Eindejaarsconference en is Beste buutreedner van Twente 2015. 'Hee is 'oet de tied' kommn'. Elke Twent, Achterhoeker, Sallander, Drent of Groninger kent die prachtige uitdrukking en weet ongetwijfeld wat daarmee bedoeld wordt. Ja, zodra je 'oet de tied' bent, dan blijf je dat nog wel even. En daarom vindt het vrolijke muzikale gezelschap Tweeduuster juist dat wat je 'in de tied' doet tamelijk belangrijk.

Tweeduuster
Het woord 'tweeduuster' komt uit het Nedersaksisch en wordt gebruikt voor dat dagelijkse, kortdurende schemer momentje: de overgang van het licht naar het donker. Het stille moment in de vooravond dat zich zo goed leent voor mijmering en overpeinzing. Het is ook het schemergebied tussen waken en dromen, de dunne scheidslijn tussen fabel, fictie, wens en werkelijkheid. Een prima muzikale en tekstuele inspiratiebron dus voor het zeskoppige theatergezelschap Tweeduuster. Ga samen met Jan Riesewijk en zijn muzikale gezelschap mee op een schemerige Nedersaksische reis vol verbazing, ontroering, humor en herkenning. Met mooie leedkes en vertelsels over liefde, leed, leven en lachen. In onze mooie moddersproake.

Kaarten
Kaarten kosten € 17,50 en zijn online te koop via www.kulturhusdenekamp.nl of aan de balie. De voorstelling begint om 20.00 uur.