Afbeelding
Foto:

Opening 49e Boeskool is Lös zeer geslaagd

OLDENZAAL - Afgelopen week was weer de Boeskool; met traditioneel op dinsdagavond Boeskool in Concert. Voor velen van ons het hoogtepunt van de 49e Boeskool is Lös.

De weergoden bleven ons even goed gezind, al was het geen zwoele zomeravond. Met trui of vest aan was het goed vertoeven op de terrassen op de Groote Markt. Complimenten aan het bestuur en de vele vrijwilligers van de stichting Boeskool is Lös. De Koninklijke Harmonie Sint Joseph die een mix van klassiek, opera en moderne muziek ten gehore bracht had de lat wel op zeer goede hoogte gelegd. Er zullen heel wat repetitie-uren aan zijn vooraf gegaan, maar een perfecte uitvoering in muzikaliteit met de vele solisten hebben er toe geleid dat er gesproken mag worden van muzikale superioriteit.

Veel talent
Zo jong nog en dan op de harp: Anne Damink stal de harten van de aanwezigen. Van deze jonge vrouw zullen we in de toekomst meer horen. Mijn favoriete zanger Sjors van de Panne bracht samen met Joke de Kruijf prachtige songs ten gehore. Heel bijzonder was de vertolking van het lied van Wim Sonneveld "Het Dorp". Er volgde een ovationeel applaus van het meezingende publiek. De presentatie van deze bijzondere Boeskool in Concert was in handen van Debbie Mureau.

Foto en tekst Martin Meijerink. Foto: Sjors van de Panne samen met de Koninklijke Harmonie St Joseph.