Afbeelding
Foto:

En daar lag ik dan!

OLDENZAAL - De cursus "Vallen verleden tijd" voor senioren gaat binnenkort van start. Voor mij aanleiding om mij aan te melden, maar ook om melding te maken naar u mijn mede-senioren.

Vorig jaar nam ik deel aan de cursus weerbaarheid voor senioren die werd gegeven in samenwerking met Impuls en Budovereniging Hantei. Met een aantal andere senioren wilde ik ervaren in hoeverre het met onze weerbaarheid was gesteld. Budovereniging Hantei en Impuls Oldenzaal stelden ons in de gelegenheid tot deelname aan deze cursus. Er zijn ons handvatten aangereikt en nu ik de balans opmaak, kan ik zeggen dat ik mij veiliger voel en beter weet om te gaan met een vervelende situatie. Nu komt de mogelijkheid om de cursus "Vallen verleden tijd" te volgen.

Ervaring
Het is me vorig jaar al eens overkomen in de douche en in de keuken dat ik gevallen ben. Gelukkig zonder nare gevolgen. Nu met het ouder worden de motoriek wat verstoord raakt en ik af en toe even uit balans ben, is het zaak om hier extra aandacht aan te schenken. Vallen van ouderen heeft vaak een vervelende afloop. Deze cursus kan ik dan ook niet anders zien dan een welkome aanvulling op de cursus weerbaarheid, beide cursussen passen bij het ouder worden.

Inhoud cursus
Onderdelen van de cursus "Vallen verleden tijd" zijn een persoonlijke val-risicotest, samen oefenen. Verder de huislijke situatie nog eens kritisch bekijken, en er persoonlijk beter van worden. Meedoen en mee blijven doen staat hoog in het vaandel vandaar de uitnodiging die mogelijk een goede bijdrage gaat leveren bij het ouder worden. Immers wij willen zolang mogelijk zelfstandig blijven functioneren. Deel 1 van de cursus bestaat uit 5 lessen waarbij het accent ligt op evenwicht, concentratie van je eigen (on)mogelijkheden. Deel 2 van de cursus bestaat even zo uit 5 lessen waarbij praktisch wordt geoefend in vallen en opstaan en voorkomen van letsels. De uitnodiging waarbij u informatie ontvangt over de cursus vindt plaat op dinsdag 10 september van 11.00 tot 12.00 uur bij Budovereniging Hantei aan de Molenstraat 41 te Oldenzaal. Wilt u informatie vooraf bel Ineke Eissink 06-12698453 of mail:
sportservice@hantei.nl

Foto en tekst:
Martin Meijerink.