Start nieuw seizoen Filmhuis

OLDENZAAL - De start van het seizoen voor Filmhuis Oldenzaal vindt dit jaar al in augustus plaats, en niet zoals gebruikelijk in september. Op 27 augustus ( 20.00 uur) opent het (filmhuis)doek voor de documentaire FREEK, gemaakt door Dennis Alink, geboren en getogen in Twente.

Alink heeft al eerder bij het filmhuis zijn docu's over Georges Sluizer, regisseur, en Herman Brood, kunstenaar en popmusicus, vertoond; nu wordt het zijn recente documentaire over Freek de Jonge, cabaretier en theatermaker. Hij zal zijn documentaire kort inleiden en Freek en Hella de Jonge zijn erbij voor de Q & A.

Gevolgd
De regisseur (29 jaar) heeft Freek anderhalf jaar lang gevolgd, was bij de voorbereidingen van een nieuwe voorstelling en heeft bewondering voor de openheid en eerlijkheid van het echtpaar De Jonge. De documentaire toont zeker ook de kwetsbare kanten van de oude theatermaker (75). Resultaat; een unieke film over een uniek persoon. 'Hoe lang kan ik nog mee?', zingt cabaret- en theaterveteraan Freek de Jonge, die dit jaar 75 wordt. Tijd om de balans op te maken. Wat heeft hij goed gedaan en kan hij de keren dat hij als artiest én als mens tekort heeft geschoten nog rechtzetten? Filmmaker Dennis Alink duikt diep in het leven van Freek. De filmmaker dient daarbij als spiegel maar ook als geweten.

Kaarten
De vertoning is op dinsdag 27 augustus vanaf 20.00 uur. Met inleiding door de regisseur en een uitgebreide Q & A met Freek en Hella de Jonge. Entreeprijzen: 9,50 euro of 6,50 euro voor donateurs. Stadstheater De Bond zit aan de Molenstraat 25. Kijk op: www.stadstheaterdebond.nl