Kleur- en praatplaat over energiebesparing

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal probeert op veel creatieve manieren inwoners te interesseren voor duurzaamheid en energiebesparing. Eén van de manieren is om ook de jeugd al vroeg te betrekken bij dit thema.

Afgelopen week ontvingen de kinderen van de Oldenzaalse basisscholen allemaal een kleur- en praatplaat van het Energieloket Oldenzaal. Het Energieloket is waar men terecht kan met vragen over duurzaam wonen, maar ook aanverwante thema's zoals langer zelfstandig blijven wonen, wooncomfort en onderhoud. Zo geven wooncoaches bij de mensen thuis adviezen over deze aspecten.

Inkleuren
De leerlingen kunnen de kleurplaat inkleuren en inleveren bij de stand van het Energieloket Oldenzaal. Deze staat van 14 tot en met 17 augustus namelijk aan de Grootestraat tijdens Boeskool is Lös. De eerste 100 kinderen die hun ingekleurde kleurplaat inleveren ontvangen een muntje voor een gratis ijsje bij het Zoete Wief. Daarnaast kunnen ze ook een WAKA WAKA zaklamp winnen. Dus vergeet niet de kleurplaat in te leveren!

Informatief
De kleurplaat geeft ook informatie over energiebesparende maatregelen die ouders kunnen nemen in hun huis. Denk bijvoorbeeld aan het beter isoleren van de woning, zuinige LED-verlichting, plaatsen van tochtstrips of een zonnecollector. Ook kunnen zij zich door middel van een bon aanmelden voor een gesprek met de onafhankelijke wooncoaches. Deze komen dan thuis langs en er zijn geen kosten aan verbonden. Met deze actie wil het Energieloket van de gemeente Oldenzaal leerlingen van het basisonderwijs en hun ouders bewust maken van de mogelijkheden van energiebesparing in hun woning.