Afbeelding
Foto:

Basiscursus EHBO Denekamp

DENEKAMP - Ongelukken gebeuren vaak thuis of tijdens beoefening van sport. Een verbrande vinger, een schaafwond of een verstuiking of ernstiger: een hartinfarct. Zonder snelle hulp kan iemand overlijden. Iedereen kan gelukkig hulp verlenen met de juiste kennis.

Ruim 300.000 mensen in Nederland hebben het eenheidsdiploma EHBO dat door middel van jaarlijkse vervolglessen geldig blijft. Zij hebben een cursus gevolgd en examen gedaan. Zij weten wat ze moeten doen in geval van nood en zorgen dat er professionele hulp wordt ingeroepen. Zo kunnen ze zelfs levens redden.

Start cursus
De EHBO vereniging Denekamp start, bij voldoende interesse, weer een basiscursus EHBO vanaf 10 september. De cursus wordt gehouden op dinsdagen in het Irenegebouw aan de Grotestraat 5 te Denekamp, 19.30-21.30 uur. Deze bestaat uit negen bijeenkomsten.
De lessen zijn: eerste hulpverlening, reanimatie, gebruik AED, eerste hulp aan kinderen, verbandleer en kleine ongevallen. Deze opleiding wordt afgesloten met een erkend examen (diploma Eerste Hulpverlener).
Op deze cursus leer je onder andere wat er moet gebeuren bij storingen in het bewustzijn en ademhaling, bij bloedingen, bij verbrandingen, bij vergiftigingen, bij botbreuken en bij letsels door hitte en koude. De cursus wordt gegeven door bevoegde en gediplomeerde instructeurs. Levensreddende handelingen zoals beademing en reanimatie worden geoefend met reanimatiepoppen. Ook wordt er samengewerkt met Lotus-slachtoffers van de vereniging en van de Lotuskring. Deze "slachtoffers" zijn getraind om wonden en ongevalssituaties zo natuurgetrouw mogelijk na te spelen om cursisten te kunnen laten oefenen.
Controleer even bij je zorgverzekering of deze cursus wordt vergoed.

Neem contact op met Frank Tellman voor opgave ( 06-14607339 of f.tellman@home.nl). Kijk ook op de website: www.ehbodenekamp.nl