Afbeelding
Foto:

Verbouwing TCC Losser opgeleverd

LOSSER - Het duurt nog even voor de eerste lessen gegeven worden, maar afgelopen week is wel al de verbouwing van het Twents Carmel College Losser formeel opgeleverd.

Aannemer Marku Bouw BV en installatiebedrijf Brusche/Engberink leverden het pand formeel op, waarvoor wethouder Jaimi van Essen de formele opleveringsovereenkomst tekende. De verbouwing van het schoolgebouw ging in april vorig jaar van start en leverde wat tegenslagen op, zo kwamen er bij de sloopwerkzaamheden diverse gebreken aan het licht die verholpen moesten worden. Onder meer het aantreffen van meer asbest, een zwakkere ondergrond dan gedacht en andere zaken. De gemeente was hierdoor duurder uit, maar toch werd de geplande opleverdatum uiteindelijk netjes gehaald. "De samenwerking met Marku Bouw B.V. uit Lichtenvoorde en combinatie Brusche/Engberink uit Almelo is uitstekend verlopen. Er staat nu een prachtig gebouw waarmee het voortgezet onderwijs en het muziekonderwijs heel wat jaren vooruit kan.", aldus wethouder Van Essen

Mooi moment
Directeur Twents Carmel College Losser Ellen Vos: "Een mooi moment vandaag, de oplevering van het gebouw! Ons docententeam heeft een kijkje kunnen nemen en dat leverde heel veel enthousiaste reacties op. We zijn heel blij met het resultaat en zien er naar uit om weer gebruik te gaan maken van het nieuwe gebouw. Voordat dit mogelijk is zijn we nog enkele weken bezig met inrichten en verhuizen, maar op de eerste schooldag, 26 augustus, is het zover!." Martine Haitjema-Bauhuis (cultuurcoach en coördinator muziekonderwijs Stichting Fundament): "Ook wij zien er erg naar uit om gebruik te maken van onze nieuwe huisvesting in het Twents Carmel College. In september worden hier de eerste muzieklessen gegeven. We maken niet alleen gebruik van een aantal klaslokalen van het Carmel College, maar hebben ook twee eigen lokalen die volledig beschikbaar zijn voor het muziekonderwijs. Voor muziekleerlingen is er een eigen ingang."