Afbeelding
Foto:

Mooi plan voor Vondersweijde

OLDENZAAL - Deze donderdagavond is het nieuwe plan voor sportcomplex Vondersweijde in Oldenzaal gepresenteerd. Het moet een toekomstbestendige, aantrekkelijke, duurzame voorziening worden waar gebruikers zich thuis zullen voelen.

Na een Europese aanbestedingsprocedure won het team van AGS Architects deze uitdagende opdracht om het ontwerp te maken. De technisch adviseurs van Lievense dragen zorg voor de constructie, DWA voor de zwembadinstallaties en DGMR voor de bouwfysica en brandveiligheid. Dit team leverde al meerdere grotere projecten op met goed succes.

Uitgangspunten
Het team zette in op een moderne, multifunctionele accommodatie waarbij horeca de belangrijkste ontmoetingsplek is, centraal in het gebied. Het recreatiebad en buitenbad worden met elkaar verbonden en overdekt, waardoor het sportcentrum een groter recreatiebad krijgt. Zo ontstaat ook meer ruimte in de agenda voor nog meer activiteiten. Ook wordt de toegankelijkheid verbeterd met meer voorzieningen voor mindervaliden, zoals een tillift en extra ruime kleedruimtes en komen er meer speelelementen.

Enthousiast
Het ontwerp kwam tot stand dankzij veel input van de huidige gebruikers. Zij zijn immers de béste experts om te weten wat beter kan. Wethouder Rob Christenhusz is dan ook helemaal in zijn nopjes met het voorlopige ontwerp: "Het past helemaal bij de uitgangspunten die we hebben opgesteld. Ik ga ervan uit dat we met dit eerste ontwerp de basis hebben voor een sportcentrum waar alle gebruikers veel plezier gaan beleven.

Besluitvorming
Het voorlopig ontwerp zal op 25 juni besproken worden in het Politiek Forum. Zo kunnen raadsleden al input geven op opties als het al dan niet toevoegen van een scheidingswand in het recreatieband en het plaatsen van hefpuien voor de verbinding van het bad en de ligweide. De ambitie is om eind 2019 een definitief plan klaar te hebben.