Afbeelding
Foto:

Straat dicht voor bomenkap

OLDENZAAL - De Dr. Ariënsstraat in Oldenzaal gaat even dicht. De straat moet op 19, 20 en 21 juni afgesloten worden in verband met bomenkap.

De komende tijd worden diverse werkzaamheden uitgevoerd aan deze straat, waaronder het vervangen van het huidige gemengde riool voor een nieuw gesplitst riool met aparte buizen voor regenwater en vuil water. Dit plus andere infrastructuur zorgt ervoor dat wateroverlast tot het verleden moet behoren. De straat krijgt ook een nieuwe bovengrondse inrichting. Bij twee informatiebijeenkomsten zijn omwonenden geïnformeerd over de plannen en de bijbehorende werkzaamheden.

Weg ermee
Hoewel groen absoluut bijdraagt aan het fijn wonen in Oldenzaal vielen de bomen in de straat toch wat minder goed in de smaak. Omwonenden hadden namelijk last van de huidige bomen, waarop gekozen is om deze te verwijderen. Na de werkzaamheden worden aan één kant van de straat weer nieuwe bomen geplant.

Kappen
Deze kapwerkzaamheden worden op 18, 20 en 21 juni uitgevoerd. De straat is dan gesloten voor al het verkeer. Dit moet gebruik maken van een omleiding via de aangrenzende straten.