CDA pleit voor betere spoedzorg in grensgebied Dinkelland

DINKELLAND - De CDA-fractie van Dinkelland heeft vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders over de grensoverschrijdende spoedzorg. Zij willen graag weten hoe dit nu loopt, maar ook vooral, welke verbeterpunten er nog zijn.

De spoedzorg in het grensgebied is al vele jaren onderwerp van discussies en beleid, met gelukkig ook steeds meer concrete acties. Zo is er al grensoverschrijdende inzet bij politie en ambulances, maar ook het Enschedese ziekenhuis vangt geregeld Duitse patiƫnten op. De vragen van het CDA zijn gericht op het meer dringende aspect: de aanrijdtijden van hulpdiensten. Zo arriveert de politie bijna maandelijks niet binnen de normtijd van 15 minuten en uit cijfers van afgelopen jaar bleek dat 1 op de 10 ambulances in Dinkelland er langer dan 15 minuten over doen om ter plaatse te komen. Er zijn plekken binnen de gemeente die simpelweg niet met een Nederlandse ambulance binnen deze normtijd te bereiken zijn. "Lattrop-Breklenkamp, Hezingen en delen van Noord Deurningen staan in het rode gebied. Ook in de naburige gemeenten Losser en Tubbergen zijn er rood gekleurde gebieden," licht raadslid Marc Smellink toe.

Beter contact
Hij en raadslid Edo van Bree willen graag van burgemeester Joosten weten of de spoedzorg van hulpdiensten nog steeds verbeterd kunnen worden en welke afspraken er zijn gemaakt tussen de Duitse en de in Dinkelland actieve hulpdiensten. Tenslotte vragen Van Bree en Smellink of burgemeester Joosten, of vertegenwoordigers van bijvoorbeeld de Veiligheidsregio, al contact hebben gehad met het ministerie over dit thema. Dit naar aanleiding van een Kamermotie over het verbeteren van deze spoedzorg.