Afbeelding
Foto:

Paltival: vrolijk festival voor kinderen

OLDENZAAL - De Rattenvanger blies maar beperkt op haar fluit, maar dat resulteerde er wel in dat de Oldenzaalse jeugd door de poort van de Palthetuin werden gelokt en zo konden deelnemen aan het kleurrijke Paltival festival.

Eens in de twee jaar wordt het Paltival festival georganiseerd en het bezoekers aantal vertoont een stijgende lijn. Het festival bedoelt voor alle Oldenzaalse kinderen tussen de 2 tot 8 jaar was echter niet voor alle Oldenzaalse leeftijdsgenootjes weg gelegd. Ouders met drie kinderen en een smalle beurs bedenken zich nog wel even om hun kinderen te laten deelnemen aan dit evenement.
Het programma was goed opgezet en zeker kindvriendelijk, theater, muziek, verkleden en verhalen vertellen. De bijdragen en ondersteuning van stadstheater de Bond, de Cultuur makelaar, Kunstschool Kaliber, de bibliotheek Oldenzaal, sponsoren, ondersteuners en de vele vrijwilligers hebben ertoe bijgedragen dat Paltival festival geslaagd mag worden genoemd.
De essentie van het festival is dat men hele jonge kinderen in aanraking wil brengen met cultuur. Een nobel streven en zeker vast houden aan de doelstelling is mijn goede raad. Maar dan voor alle kinderen ook die waarvan de ouders zich de entree niet kunnen permitteren. Twee jaar liggen nu voor ons, dan volgt het derde Paltival festival. Dus voldoende om gelden, subsidies, donaties en een sponsoren te werven. Maak een sponsorplan voer dit uit, zodat niet meer geklaagd gaat worden over de entreeprijzen. Een mooi voorbeeld is dat het bestuur van Kunsten op Straat het programma kosteloos aan de bezoekers weet aan te bieden.

Foto: Riette Kruize
Tekst: Martin Meijerink.