Afbeelding
Foto:

Reünie Italiaanse vereniging

TWENTE - De Italiaanse vereniging A.C.L.I. Twente is enkele jaren geleden opgehouden te bestaan. De vergrijzing van het ledenbestand had een aanvang gemaakt en een aantal op leeftijd gekomen Italianen kwamen te overlijden.

Eind 1960 kwamen ze naar ons land om in de Enschedese en Oldenzaalse textiel fabrieken hun arbeidskrachten aan te wenden. Toen jonge knappe charmante Italianen snoepten de Tukkers de mooiste meisjes af. Dat zorgde er destijds voor dat er in Oldenzaal onrust ontstond. De landelijke pers reageerde op de toen zo genoemde Spaghettivreters.

Salvatore Ierna de voorzitter en stuwende kracht van de vereniging besloot voor twee jaar geleden om de vereniging op te heffen en zijn historisch archief aan de gemeente archivaris Niels Bakker aan te bieden. Afgelopen zaterdag kwamen ze aangespoord door de nog vitale Salvatore Ierna de Italianen uit Twente bijeen voor een reünie. Deze samenkomst werd gehouden bij Wok Royal Plaza te Oldenzaal , waar oude herinneringen werden opgehaald en gedeeld.

Foto en tekst:
Martin Meijerink

Op de foto: De nog in leven zijnde leden van A.C.L.I.