Afbeelding
Foto:

Cursus in Losser voor gebruiker scootmobiel

LOSSER - De scootmobiel; een bijzonder handig hulpmiddel voor veel Lossernaren om ook op hogere leeftijd mobiel te blijven. Maar het handige hulpmiddel heeft ook een keerzijde: sommige gebruikers vinden het maar eng om de weg op te gaan, ook omdat ze de verkeersregels niet goed meer kennen. De gemeente Losser organiseert voor hen komende maand een scootmobielcursus.

Het is landelijk al een bekend gegeven dat gebruikers in een scootmobiel oververtegenwoordigd zijn bij dodelijke ongelukken. Zo was in 2016 al zes procent van alle dodelijke verkeersslachtoffers gebruiker van een scootmobiel. De oorzaken zijn divers: mensen zijn kwetsbaarder in dit voertuig, maar ze hebben ook vaak een minder reactievermogen, mentaal lukt het allemaal wat minder en de kennis van het verkeer is niet meer zo actueel.

Cursus
Om gebruikers in ieder geval qua theorie en voertuigbeheersing te helpen, worden steeds vaker cursussen gehouden. In Losser is dit een tweedaagse cursus. De eerste theoriedag is op dinsdag 4 juni vanaf 13.00 uur bij De Sleutel aan de Diepenbrocklaan 41. Later volgt in overleg een praktijkdag op een nader te bepalen datum. Deze zal dan eveneens bij De Sleutel gehouden worden. Het doel van de cursus is om de risico's en angsten zoveel mogelijk weg te nemen en een grotere zelfstandigheid in het verkeer te geven. Deelnemers leren onder deskundige begeleiding hoe ze om moeten gaan met moeilijke verkeerssituaties en obstakels, maar ook de veranderende regels. Zo is zien en gezien worden een belangrijk onderdeel van de cursus. Deelname aan deze leerzame cursus is gratis. Aanmelden moet voor 1 juni per email via: info@veiliglosser.nl