Leden gezamenlijke rekenkamercommissie bekend

TWENTE - De gemeenteraden van Dinkelland, Losser en Oldenzaal hebben ervoor gekozen om met een nieuwe gezamenlijke rekenkamercommissie te gaan werken. Hiervoor zijn twee leden en een voorzitter geworven.

De benoeming van de nieuwe rekenkamercommissie vindt formeel plaats in de eerstvolgende raadsvergadering van de drie gemeenten afzonderlijk. Na benoeming bestaat de rekenkamercommissie uit de heer Lohuis (voorzitter), de heer Loman (lid en plaatsvervangend voorzitter) en mevrouw Tanja (lid).

Takenpakket
Door onderzoek te doen wil de rekenkamercommissie voor zowel de inwoners als voor de gemeenteraden duidelijkheid verschaffen over de doeltreffendheid, doelmatigheid en de rechtmatigheid van het gevoerde beleid. De commissie is verantwoordelijk voor de uitvoering, begeleiding en sturing van de onderzoeken. De commissie kiest haar eigen onderzoeksonderwerpen en voert in de regel voor elk van de drie gemeenten één onderzoek per jaar uit. Voor de uitvoering van de onderzoeken mag de rekenkamercommissie externe personen of bureaus inschakelen. De rekenkamercommissie rapporteert de resultaten van het onderzoek aan de gemeenteraad. Verordening maakt samenwerken mogelijk De drie gemeenteraden hebben begin dit jaar een verordening op de rekenkamercommissie vastgesteld die het mogelijk maakt dat er een gezamenlijke rekenkamercommissie komt met externe leden. De heer Lohuis komt uit Zenderen, de heer Loman uit Ootmarsum en mevrouw Tanja uit Utrecht.