Afbeelding
Foto:

Huize Keizer is vernieuwd

DENEKAMP - Onder een prachtige vertelboom op de nieuw ingerichte zolder van Museum Huize Keizer kunnen bezoekers vanaf mei genieten van spannende Twentse verhalen van weleer.

De permanente expositie Huis vol Verhalen biedt unieke verhalen die je meenemen naar vroegere tijden, gegoten in een nieuw, modern jasje. Niet alleen worden bekende verhalen en sagen van vroeger verfilmd, ook worden ze bewerkt tot bijzondere vertellingen, vertolkt door vertelkunstenaar Wim Wolbrink. Op 22 mei was de officiƫle opening en werd het eerste verhaal ten tonele gebracht: Hugo van den Denekamp.

Uniek
Wie aankomt bij Museum Huize Keizer is verrast door de unieke, museale belevenis van het pand en het interieur. Wie echter doorloopt naar de compleet vernieuwde zolder, treedt toe tot een nieuwe wereld waar oude verhalen tot leven komen. Blikvanger is de bijzondere vertelboom die door kunstenaar Hans Nijmeijer is ontworpen. Voorzitter Ineke Naarding is trots op deze eyecatcher: "De takken zijn afkomstig van negen verschillende boomsoorten en reiken tot aan de nok van het huis. De boom heeft een centrale plek in het Huis vol Verhalen en vormt bovendien een belangrijk onderdeel van de verhalen die worden verteld. Het prachtige decor is ontworpen door Josje Esseveld en maakt de entourage van onze vertellingen compleet."

Vertelling op 24 mei
Door het jaar heen kunnen bezoekers zich vermaken met verhalen van vroeger die door digitale technieken tot leven komen. Als eerste is gekozen voor het verfilmen van Denekamps meest bekende verhaal: Hugo van den Denekamp. De film is in een korte versie doorlopend te zien en wie wil, kan de drie kwartier durende, lange versie op aanvraag bekijken. Op 24 mei om 19.00 uur is de voorstelling met verteller Wim Wolbrink er voor iedereen. De toegang is gratis. Er zijn 60 plaatsen op de zolder, dus aanmelden is noodzakelijk. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij VVV Dinkelland, te vinden bij Museum Natura Docet of via telefonische reservering 0541-355752.