Afbeelding
Foto:

Basisschool de Wegwijzer krijgt eigen bibliotheek

LOSSER - Katholieke Basisschool de Wegwijzer, de Daltonschool in Losser, krijgt als eerste basisschool binnen de gemeente Losser een eigen bibliotheek op school. In de centrale hal van de basisschool is een 'echte' bibliotheek ingericht, welke op woensdag 8 mei feestelijk werd geopend.

De leerlingen en leerkrachten van de Wegwijzer hebben deze ochtend op een feestelijke wijze de laatste boeken opgehaald. Deze boeken zijn bedoeld voor hun eigen bibliotheek en zijn opgehaald bij de centrale vestiging van de bibliotheek midden in het dorp. Aansluitend werd de bibliotheek op de basisschool officieel geopend door burgermeester Kroon en kinderen van de leerlingenraad van basisschool De Wegwijzer.

Feestelijke dag
Deze feestelijke dag starte om 9.30 uur bij de bibliotheek op het Raadhuisplein. Vanaf hier liepen de kinderen van de basisschool in een feestelijke optocht terug naar basisschool de Wegwijzer. Hier aangekomen opende burgemeester Kroon deze eerste bibliotheek op een Losserse basisschool officieel.

Taalontwikkeling
Lezen en voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Er wordt door diverse instanties aangeraden om kinderen al op jonge leeftijd met taal in aanraking te brengen. Het sociale leven van een kind wordt ook grotendeels beïnvloed door het aantal woorden dat hij of zij leest. Kinderen krijgen door te lezen niet alleen te maken met het leren van nieuwe woorden en begrippen, maar ook maken ze kennis met belangrijke gebeurtenissen in het leven, personen uit het verleden en verschillende hedendaagse culturen. Tevens vereist het lezen van een boek veel aandacht. Het leert kinderen te concentreren, waardoor de spanningsboog wordt vergroot. Deze spanningsboog is op latere leeftijd erg belangrijk, bijvoorbeeld tijdens het leren of bij het maken van proefwerken en tentamens.