Afbeelding
Foto:

Programma De Bond 2019-2020 gepresenteerd

OLDENZAAL - Woensdag 24 april werd de aftrap gedaan voor het theaterseizoen van Stadstheater De Bond met een brochure die het theaterlicht goed kan laten schijnen.Het voelt als thuis komen, want wie de brochure openslaat en naar bladzijde 4 en 5 gaat weet direct wat met het thuis komen wordt bedoeld.

De directie, de medewerkers en vrijwilligers hebben een prominente plaats gekregen in de brochure en terecht, want bij theaterbezoek zijn zij het die je het thuisgevoel geven. Met name de vrijwilligers, ze zijn de motor die het theaterbezoek mede doen draaien en bruisen. Mijn geliefde Twentse cabaretier Thijs Kemperink prijkt dan wel op de achterzijde van de brochure, het kaartje voor de voorstelling op vrijdag 24 april 2020 heb ik reeds in de pocket. Er is verder een ruim aanbod van professionele voorstelling. De directeur, Riëtte Kruize, die verantwoordelijk is voor de programmering seizoen 2019 - 2020, heeft haar vuurdoop goed doorstaan. Ze heeft mijns inziens het afgelopen seizoen goed naar de bezoekers geluisterd en een afstemming gevonden in de programmering waar voor elk wat wils is te horen en te zien. Oldenzaal kan zich verheugen op de theaterconcerten die zijn gepland op de vrijdag- en zaterdagavonden. Ook zijn er meer familievoorstellingen in het seizoenprogramma opgenomen.

Het luisterende oor
Deelname aan kunst- en culturele activiteiten hoort bij het leven en dat zou voor een ieder moeten gelden. Cultuur moet toegankelijk zijn voor senioren, minder draagkrachtigen, maar we zien dat deelname niet altijd meer vanzelfsprekend is. De wijziging die Riëtte Kruize in het beleid heeft doorgevoerd, opent voor het seizoen 2019 - 2020 de mogelijkheden om juist hen te laten deelnemen aan het cultuuraanbod in De Bond. Het beleid past prima bij het in ontwikkeling zijnde project Twents Zilver. De gemeente heeft een convenant getekend met het landelijk Fonds voor Cultuurparticipatie en kan op die manier in aanmerking komen voor een behoorlijke subsidie. Maar wie de brochure aandachtig leest komt tot de ontdekking dat ook wij de bezoekers van het stadstheater De Bond in de gelegenheid worden gesteld om onze eigen participatie te delen met anderen. Want bezoekers van De Bond die vip zijn, kunnen nu al bij het boeken van 10 voorstelling met de vip-pas naar voorstellingen die niet zijn uitverkocht en wel met twee personen. Dat stelt ons, de vips, in de gelegenheid om steeds een senior, of eenzame uit te nodigen. Zo kunt u een senior of eenzame een heerlijk avondje uit bezorgen.

Het huidige seizoen is nog niet ten einde, toch verheug ik mij ook al op het komend seizoen, een mooi aanbod voor theater en film voorstellingen en indien gewenst met een arrangement. Stadstheater De Bond in het Hart van een bruisende stad.

Foto en tekst:
Martin Meijerink