Afbeelding
Foto:

Ga met Moederdag op de thee bij tante Michgorius

OLDENZAAL - Tijdens Moederdag leg je je moeder een dagje extra goed in de watten. Dit jaar kun je dat volledig overlaten aan tante Michgorius! Dankzij haar kun je gaan genieten van een heerlijke middag vol bijzondere recepten.

Op de zolder van het Palthe Huis vond een vrijwilliger een bijzonder kookschrift vol recepten uit de 18e-eeuw, in een prachtig handschrift en met veel zorg opgeschreven door tante Michgorius. Anijskoek, wortelenkoekjes en citroentaart klinken alvast heerlijk, maar wat zouden toch een Blanc Manger of een Schijf op zijn Engels zijn? Reden genoeg voor een bijzondere 18e-eeuwse high tea!

Verzorgde high tea
In de Palthetuin worden jij en je moeder voorzien van een volledig verzorgde high tea. Natalie Alferink van Vindom is aan de slag gegaan met de recepten van tante Michgorius en selecteerde er tien om tijdens de middag te serveren. Op 12 mei om 14.30 uur worden jij en je moeder ontvangen, waarna je tot 17.00 uur kunt genieten van alle heerlijkheden. Tijdens het serveren zal Sandra Schipper (directeur van het Palthe Huis) jullie meenemen in de wereld van de 18e-eeuwse theerituelen en de deftige dames van het huis.

Inschrijven verplicht
Voor de high tea is het verplicht om je vooraf in te schrijven. Let op: het aantal deelnemers is beperkt. De kosten per persoon zijn €22,95 inclusief alle gerechten, onbeperkt thee en toegang tot het museum. Vrienden van museum het Palthe Huis betalen €15,-. Inschrijven kan via info@palthehuis.nl