Afbeelding
Foto:

Aspergemenu

OLDENZAAL - De asperge is er weer! En niet alleen die van de koude grond maar ook uit de kassen. Een vroege oogst aan asperges kan in de kassen worden verkregen en sinds enkele weken kan men al heerlijk genieten van de asperge.

De opkomst van de asperge is goed, evenals de smaak en de kwaliteit. Nu met Pasen de temperatuur zomerse waarden opleverde, is de vraag naar en belangstelling voor de asperge echt aanwezig. Zowel de producenten als ook de consumenten zijn ingenomen, met asperges op de menukaart. Er zijn zelfs al witte - groene - en paarse asperges op de markt.
Er zijn heel wat aspergekwekers actief, zowel die in de koude grond telen als die in kassen telen. Ieder jaar wordt er in de stationsrestauratie te Oldenzaal een week gepland met asperges op de menukaart. Dus werd er navraag gedaan bij de clustermanager, Jeroen Zier van de Stichting Werkwijzer. ,,Ja zeker, we hebben weer een aspergeweek in het verschiet" was zijn antwoord.

Dit jaar zijn er twee extra dagen gepland voor het aspergemenu voor €14,50 per persoon. Reserveren is noodzakelijk op 0541-532137.