Afbeelding
Foto:

Eigentijds ontspannen bij Boeren Bistro ´t Peuleke

ROSSUM - Een eerste fietstochtje in het voorjaar van 2019 in de omgeving van Oldenzaal. De zon schijnt, de temperatuur is aan het toenemen en fietsend richting Rossum over een mooi aangelegd, veilig fietspad rechtsaf richting Tramweg.

Het eerste wat opvalt is de reconstructie van de Rossumerbeek. Waterschap Vechtstromen heeft hier een fraaie stuw aangelegd die een verbetering vormt voor deze mini meander. Aan diezelfde Tramweg is gelegen het al oude en bekende café ´t Peuleke.

Nieuwe eigenaren
Een jaar geleden zijn Roelina en Gerard ten Hove de nieuwe uitbaters van 't Peuleke geworden. En dat blijkt een goede keuze voor Roelina en Gerard zelf, maar zeer zeker voor de vaste klanten, de bezoekers, passanten en de toeristen die de fiets- en wandelroutes in Twente hebben gevonden. Ze hebben het nu eigentijds ingericht met een grote stamtafel, die uitnodigt er er aan plaats te nemen. En het ware pronkstuk is het gedeelte dat is ingericht als Boer'n Bistro.

Vele mogelijkheden
Roelina is een ware keukenprinses. Gasten spreken vol lof over haar kookkunst: "Een vrouw die kookt met liefde". Er is een uitgebreide kaart voor een heerlijk à la carte diner, maar ook de speciale tapasdagen waarop er keuze is uit maar liefst 30 verschillende gerechten is favoriet bij velen. De menukaart heeft met onder andere oma's biefstuk, spareribs en een boer'n schnitzel voor elk wat wils. Genieten van spijs en drank is zowel binnen als op het zonnig gelegen terras mogelijk. Het terras geeft een goed zicht op de afgeschermde speeltuin voor kinderen

In gesprek
Wanneer Roelina gevraagd wordt om advies over fietsroutes geeft ze vol trots een fietsroutekaart met routes door het land van Jonge Leu en Oale Groond. Met een QR-code en de route.nl app bepaal je zelf de mooiste fietsroute door het Twentse coulisse landschap. Twee speciale fietsroutes zijn opgenomen in de app. Bij deze routes kan vooraf een arrangement met een 2-gangen lunch of een 2-gangen diner worden gereserveerd. Binnenkort wordt er naast de fietsroutes ook gestart met een wandelroute over de oude tramlijn Oldenzaal-Denekamp v.v. Dit in samenwerking met de medewerkers van de Werkwijzer stationsrestauratie Oldenzaal en hierover zal later meer informatie bekend worden gemaakt via de app en het wandelrouteboekje.

Informatie
Boer'n Bistro 't Peuleke is gelegen aan de Tramweg 2 in Rossum. Ga ook naar www.peuleke.nl. De gehele menukaart is in te zien en er kan direct online een tafel gereserveerd worden. Voor meer informatie of reserveringen kan ook telefonisch contact worden opgenomen via 0541-369352. Op 12 mei heeft 't Peuleke een speciale moederdagactie. Roelina en Gerard ten Hove heten oma's en moeders welkom met een gratis kopje koffie met iets lekkers erbij.

Foto en tekst:
Martin Meijerink