Afbeelding
Foto:

Romeinenweek

OLDENZAAL - Van 4 tot en met 12 mei vindt de zesde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dagelijks vele tientallen activiteiten en evenementen voor jong en oud.

In de Romeinenweek gaat de ArcheoHotspot in museum het Palthe Huis in Oldenzaal twee zaterdagmiddagen extra open. Op zaterdag 4 en 11 mei van 13.00 tot 17.00 uur zie je hier het Romeinse materiaal dat gevonden is in de omgeving van Oldenzaal dat speciaal voor de gelegenheid naar Oldenzaal gehaald wordt. Vrijwilligers vertellen over de vindplaats en functie van de diverse vondsten. Naast de voorwerpen zijn er natuurlijk ook mooie verhalen te vertellen over de Romeinen in deze streek, zoals de legende van de godin Tamfana van de Tankenberg.

ArcheoHotspot
Zeven enthousiaste vrijwilligers zijn gestart met het onderzoek in de ArcheoHotspot. Ze werken aan openstaande vragen van opgravingen uit het verleden. Op donderdag en vrijdagmiddag zijn de vrijwilligers aan het werk in de ArcheoHotspot. Op die dagen kunnen bezoekers binnenlopen, meehelpen en vragen stellen.