Afbeelding
Foto:

Bijeenkomsten "Schoon Oldenzaal"

OLDENZAAL - "Schoon Oldenzaal" is ontstaan uit het initiatief van Clara Welhuis- Wiefferink om de schakelkasten in Oldenzaal te verfraaien. De Gemeente heeft daar het zwerfafvalprobleem aan gekoppeld en de Höfte bij het project betrokken. Zo worden de kasten ingezet om een schone en mooie leefomgeving te bewerkstelligen.

In totaal zullen 20 schakelkasten op drie verbindingsroutes van een wijk naar de stad verfraaid worden. De Höfte en Clara vinden het belangrijk om buurtbewoners te betrekken bij het project en organiseren daarom 3 buurtbijeenkomsten in de verschillende wijken. De eerste inspraakbijeenkomst is op 7 mei om 20.00 uur in boerderij Stakenbeek aan de Helmichstraat 42B. Op 14 mei om 20.00 uur is er een bijeenkomst bij cafe 't Hoekje aan de Hyacintstraat 102. De laatste ronde is op 16 mei om 20.00 uur bij de Höfte aan de Operalaan 152. Tijdens deze avonden worden buurtbewoners geïnformeerd over het project en wordt hen de gelegenheid gegeven om input te leveren.

Voor en door
Het is de bedoeling dat het project voor Oldenzalers is en door Oldenzalers wordt gedaan. Op de kasten kan een kunstwerk komen met een boodschap die betrekking heeft op het schoonhouden van buurt en stad. Tevens kan het kunstwerk dialoog en verbinding creëren tussen buurtbewoners onderling en bezoekers van de stad Oldenzaal.

Opgave
Belangstellenden en buurtbewoners kunnen zich opgeven via clara@spiegelsteen.nl zodat bekend is op hoeveel mensen er gerekend kan worden voor de koffie en thee.