Afbeelding
Foto:

Meidenwerk Stichting Fundament: De Overstap

LOSSER - Sinds eind vorig jaar is Marieke van den Brink werkzaam als meidenwerkster bij Stichting Fundament. Als meidenwerkster kijkt Marieke waar de meiden in de gemeente Losser behoefte aan hebben en ondersteunt ze onder andere door het organiseren van activiteiten. Een van deze activiteiten is "De Overstap".

De overstap van de basisschool naar de middelbare school is een spannende gebeurtenis. In deze periode verandert er van alles. Je gaat naar een ander schoolgebouw, krijgt nieuwe klasgenoten en hebt een ander lesrooster. Maar het is ook de periode dat voor de meeste meiden de puberteit begint. De Overstap bereidt meiden uit groep 8 voor op al deze veranderingen. Op een leuke en actieve manier wordt er samen met andere meiden aan de slag gegaan met thema's zoals school, puberteit, zelfbeeld, verliefdheid en vriendjes.

Bijeenkomsten
De Overstap wordt uitgevoerd door het team meidenwerk van Stichting Fundament. Er zijn in totaal acht bijeenkomsten op maandagmiddag tussen 15.30 en 17.00 uur en de eerste zal worden gehouden op 6 mei in 't Lossers hoes aan het Raadhuisplein 1. De kosten van 'De Overstap' bedragen € 20,- en dit is inclusief lesmateriaal en drinken. Voor meer informatie of opgave kan contact worden opgenomen met Stichting Fundament via 053-5369400 of info@stichtingfundament.nl