Afbeelding
Foto:

Gezellig programma Wonderryck in meivakantie

DENEKAMP - De meivakantie is weer begonnen. Deze en komende week zijn er weer veel leuke activiteiten in museum en landschapscentrum Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp.

Kinderen kunnen onder meer deelnemen aan een waterdierenpracticum. Onder begeleiding van een enthousiaste gids, kun je met een zoekkaart, een bak en een schepnet op zoek naar waterdiertjes in één van de museumvijvers. Je leert van alles over de wondere waterwereld en je kunt het mooiste diertje natekenen. Het practicum is op zaterdag en zondag van 13.00 tot 14.00 en op maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 13.00 uur.

Atelier Wonderryck
Op de woensdag is er van 14.00 tot 15.00 uur een workshop van kunstenares Fiona Weide. In de mooie museumtuin vliegen, springen, kruipen en zwemmen allerlei dieren. Wandel door de tuin voor inspiratie: spot kikkers, vlinders, vogels, insecten en prachtige bloemen en ga dan aan de slag. Op de museumzolder maak je met prachtige olie-pastelkrijt, én hulp van Fiona, een mooi k nstwerk .

Op bezoek bij de imker
Ga met de imker op stap en leer van alles over deze bijzondere beestjes; pas een imker pak, en zie hoe een speciale beroker werkt. Tenslotte mag je zelf zaadbommen maken die je mee naar huis mag nemen voor een geweldige bloementuin. Op donderdag van 14.00 tot 15.00 uur.

Ontmoet Loesje
Dagelijks kun je kennismaken met de levende bewoner, Koningspython slang Loesje. Wie durft mag haar vasthouden en uiteraard met haar op de foto. Kijk voor de tijden op het bord in de hal.

Verwondervragen
In de verschillende museumzalen vind je Verwondervragen. Met deze prikkelende en verrassende vragen bekijk je de dieren, stenen en skeletten in de museumzalen net even anders. Kijk voor meer informatie over andere activiteiten ook op: www.wonderryck.nl