Afbeelding
Foto:

Mooie donatie kattenhuis DOC

OLDENZAAL - Het Twents Carmel College heeft een mooi geldbedrag geschonken van het Dierenopvangcentrum Oldenzaal. De leerlingen zamelden in december maar liefst 6.000 euro in met de Loop voor Koop.

Met de jaarlijkse loop steunen de leerlingen ieder jaar een goed doel. Dit jaar komt het geld ten goede aan het nieuwe kattenhuis van de dierenopvang. Het huidige kattenverblijf stamt uit 2007; deze blokhutten werden toen als noodvoorziening geplaatst met een beoogde levensduur van 5 jaar. Het verblijf vergt jaarlijks veel onderhoud en is onvoldoende warm te krijgen. De capaciteit is ook te klein voor de hoeveelheid op te vangen dieren. Het DOC vangt jaarlijks zo'n 300 zwerf- en afstandsdieren op. Het nieuwe verblijf moet groter worden, met een betere verwarming, klimaatvriendelijke energievoorziening en betere arbeidsomstandigheden voor de vrijwilligers. Kortom, een bijzonder goede bestemming voor de fondsen.

Vrijwilligers
DOC Oldenzaal biedt deze honden en katten een nieuwe kans door opvang, (medische) verzorging en herplaatsing. De opvang en verzorging wordt 7 dagen per week mogelijk gemaakt door de inzet en betrokkenheid van een team van 40 vrijwilligers. De opvang en verzorging wordt 7 dagen per week mogelijk gemaakt door de inzet en betrokkenheid van vele vrijwilligers en donateurs. Met hun bijdrage kunnen we veel dieren blijven opvangen, verzorgen en herplaatsen. Dit doen we al bijna 40 jaar dankzij donateurs die de stichting een warm hart toedragen. Het Twents Carmel College heeft hierbij een plaats in de eregalerij verworven.