Afbeelding
Foto:

Nieuwe autoroutes 'Proeven van het Platteland'

Overijssel kan dit voorjaar volop smakelijk ontdekt worden met de nieuwe autoroutes 'Proeven van het Platteland.' De Vereniging het Tuinpad heeft op 4 april jl. bij Hoeve Bosman in De Krim de autoroutekaart 'Proeven van het Platteland' gepresenteerd.

Voorzitter Goos van de Beek en penningmeester Wim Viskaal hebben, in het bijzijn van een 50-tal ondernemers, op deze avond de autoroutekaart onthuld. De autoroutekaart is voorzien van vijf prachtige routes die langs Overijssels streekproducten producenten gaan met een eigen verkooplocatie. De routes op de kaart doen ruim 50 locaties aan waar van streekproducten kan worden genoten of worden gekocht. De autoroutekaart is door De Vereniging het Tuinpad ontwikkeld om gasten en inwoners die verblijven in de provincie Overijssel te laten genieten van het smakelijke Overijsselse platteland.

De vijf autoroutes gaan langs vele mooie wegen door de Overijsselse IJsseldelta, Weerribben-Wieden, het Vechtdal, Twente en door Salland. Het streekproduct aanbod van de deelnemende locaties is gevarieerd. Zoals aardbeien, asperges, bessen, bier, fruit, jams, kaas, vlees, wijn, ijs en zuivel etc. De lengte van de autoroutes varieert van 60 tot 150 kilometer. Om optimaal te kunnen genieten van al het lekkers dat in Overijssel ambachtelijk en op kleine schaal gemaakt wordt zijn op de autoroutekaart tevens de openingstijden van alle deelnemende bedrijven aangeven.
De autoroutes kunnen verkregen worden bij alle deelnemende streekproducten producenten en bij alle Tuinpad leden. Waar u ook de route kunt starten. Tevens is de autoroutekaart straks verkrijgbaar bij verschillende TIP locaties en bij alle Arthuur Routeverhalen deelnemers in de provincie Overijssel.
De Vereniging het Tuinpad is een vereniging van kleinschalige ondernemers op het Overijsselse platteland. Alle leden hebben een eigen unieke locatie op het platteland en zijn allemaal actief in de recreatieve sector en/of maken streekproducten. De vereniging heeft als doel economische plattelands activiteiten te stimuleren. De autoroutekaart 'Proeven van het Platteland' zorgt dat niet alleen de gasten bij de Tuinpad leden plezant kunnen genieten van het Overijsselse platteland, maar ook dat de verkoop van Overijsselse streekproducten wordt gestimuleerd. De autoroutes zullen ook als een smakelijk plattelands-arrangement worden aangeboden.
De autoroutekaart 'Proeven van het Platteland" is in samenwerking tot stand gekomen tussen De Vereniging het Tuinpad, de deelnemende plattelandsondernemers en De Vries Kartografie bv. uit de Wijk.

De kaart is te bestellen bij Vereniging het Tuinpad
info@tuinpad.nl