Afbeelding
Foto:

Geen nood met de HogeNood App

LOSSER - Blaas- of buikproblemen kan een grotere beperking opleveren dan menigeen denkt. Ineens naar het toilet moeten en dan geweigerd worden bij een gelegenheid of geen openbaar toilet in de buurt kunnen vinden, kan voor iemand met buik- of blaasproblemen een reden zijn om thuis te blijven.

Dit betekent tot nu toe dat iemand niet een gezellig dagje kan winkelen, een hapje buiten de deur kan gaan eten of andere leuke, ontspannen en sociale dingen kan ondernemen. Zo'n probleem geeft dus uitsluiting van het sociale leven en meedoen in de maatschappij wordt beperkt. Losser heeft daarvoor een oplossing gezocht en gevonden: HogeNood App.

De app
De app is bedoeld voor mensen met een handicap of chronische ziekte. Zij kunnen via de app snel en eenvoudig de dichtstbijzijnde toegankelijk toilet vinden. De app toont de route naar het toilet en of deze rolstoltoegankelijk is. De gelegenheden in de app zijn direct herkenbaar aan een afbeelding zoals afgebeeld. Wethouder Jaimi van Essen presenteerde op 17 april officieel de app bij 't Lossers Hoes aan het Raadhuisplein. Dit is één van de locaties die is opgenomen in de app. Zij hebben een toilet dat vrij toegankelijk is voor iedereen met hoge nood en die tevens rolstolstoeltoegankelijk is.

Aanmelden
De gemeente Losser wil graag het aantal vrij toegankelijke toiletten voor mensen met hoge nood vergroten. Hiervoor doet de gemeente graag een beroep op winkeliers en eigenaren van bedrijven en organisaties. Zij kunnen zich heel simpel via de HogeNood App aanmelden. Na aanmelding kunnen zij gratis een Hoge Nood-sticker ophalen bij het Projectbureau Centrumplan Losser.