Afbeelding
Foto:

Alzheimer café

OLDENZAAL - Op donderdag 25 april wordt er in het Alzheimer Café een bijeenkomst gehouden, deze keer met het thema: Hoe blijf je fit? De invloed van bewegen en voeding.

Actief blijven betekent ook in beweging blijven. Bewegen is goed voor lichaam én geest van uw naaste. Heel intensief bewegen of sporten is misschien teveel gevraagd, maar er zijn genoeg manieren waarop men in beweging kan blijven.

Onderzoek
Beweging vergroot de kwaliteit van leven en kan het ziekteproces iets afremmen. Daarnaast heeft het een positief effect op de eetlust, stemming, communicatie, angst, onrust en het slaappatroon. Beweging stimuleert het sociale leven, wat voorkomt dat men in een sociaal isolement terechtkomt. Ook wordt er aandacht besteed aan energie- en eiwitrijke voeding en hoe belangrijk eiwitten zijn voor het ondersteunen van de spiermassa. Bewegingsagoog Rianne Hulst, fysiotherapeut Karin Kramer en diëtist Heleen Landsheer van Maartje Behandeling zijn de sprekers tijdens deze avond.

Uitgenodigd
Het Alzheimer café is vanaf 19.00 uur geopend in het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10-12. De toegang is gratis en na afloop is er, onder het genot van een drankje, ruim de gelegenheid om na te praten. Meer informatie vindt u op www.alzheimer-nederland.nl.