Afbeelding
Foto:

Gezellige Koningsspelen in Tubbergen

TUBBERGEN - De Tubbergse basisscholen hebben afgelopen week weer fanatiek meegedaan met de Koningsspelen. Door de planning qua vakantie en Koningsdag werden de Koningsspelen wat vroeger gehouden.

Burgemeester Wilmien Haverkamp en de wethouders vierden, verspreid over de scholen, de feestelijkheden mee. Iedere school gaf een eigen invulling aan de Koningsspelen. Maar één ding werd gezamenlijk en zelfs nationaal opgepakt. Om klokslag 09.30 uur klonk namelijk het startsignaal met de 'Pasapas'; een dansje dat alle leerlingen tegelijk dansten.

Koningshuis
Terwijl koning Willem-Alexander in Lemmer zijn gezicht liet zien was wethouder Roy de Witte op bezoek bij de Mariaschool in Reutum en in sporthal De Vlaskoel in Tubbergen. Een grote apenkooi bood de leerlingen van basisschool de Wiekslag er uren vermaak. Tevens waren er spelen op de velden van voetbalvereniging TVC '28. "De Koningsspelen worden gekenmerkt door bewegen, samenspel en teamvorming. Bovendien bekrachtigt het de verbinding met het Koningshuis", aldus wethouder De Witte. "Als college vinden we het belangrijk om erbij aanwezig te zijn."

Verbonden feest
Voor de opzet van de spelen zochten een aantal scholen contact met de buurtsportcoaches. Met zijn aanwezigheid wil de wethouder ook hen een compliment geven. Een andere, zeer belangrijke, bijkomstigheid is het vereenvoudigen van het contact met de inwoners van de gemeente Tubbergen. De Witte: "Ik noem het altijd: 'horen, zien en kennen'. Vandaag vertellen mensen mij dingen die ze niet hadden gedeeld als ik in het gemeentehuis was gebleven. Door actief deel te nemen in de maatschappij, zoals vandaag bij de Koningsspelen, brengen we de gemeente dichterbij de mensen."