Afbeelding
Foto: Martin Meijerink

Smartlappenfestival een publiekstrekker voor onze stad

OLDENZAAL - Voor de derde keer op rij wordt er op zaterdag 11 mei, de dag voor Moederdag, het Oldenzaals Smartlappenfestival georganiseerd. De afgelopen maanden zijn burgers en ondernemers samen met de gemeente bezig geweest met de vraag; Hoe kunnen wij Oldenzaal laten bruisen? Een van die bruisende dagen is, en zal hopelijk blijven, het Oldenzaalse Smart lappenfestival

Wanneer de weergoden ons gunstig gezind zijn, dan zal Oldenzaal weer een bruisende en zingende stad zijn, vol van sfeer en gezelligheid en verbondenheid tussen jong en oud. Slechts een keer per jaar wordt dit Smartlappenfestival georganiseerd. Wie de afgelopen twee jaar aanwezig is geweest, zal hebben ervaren dat er een perfecte organisatie schuil gaat bij het bestuur van deze organisatie.

Derde editie festival
Het aankomende derde Smartlappenfestival zal gelet op het aantal deelnemende koren, vorig jaar eenentwintig en dit jaar vijfentwintig, de sfeer en het bruisen van de muzikaliteit in onze stad alleen maar vergroten. De Twentenaar bleek de afgelopen jaren al een liefhebber van de smartlap en ook Oldenzalers genoten volop van deze mooie muziekstijl. Met inmiddels de derde editie van het festival begint dit echt uit te groeien tot een mooie traditie. Maar er is nog meer te halen uit deze goed georganiseerde activiteit. Met de komst van de eerste Oldenzaalse nachtburgemeester die in zijn beleid heeft genoemd het verbinden van mensen en groepen en hij die de toerist naar Oldenzaal wil halen, dit ter overdenking. Het organiseren van een "grensoverschrijdend" Smartlappenfestival, met deelname van koren uit het grensgebied; ook dit past binnen de brede regionale ambitie om cultureel te verbinden met ons buurland.

Gemeentebestuur
Nu het Oldenzaals gemeentebestuur er mede voor wil zorgen dat Oldenzaal in navolging op andere steden een dementie vriendelijke stad wil worden, tijd ook om plaats in te ruimen voor een muzikale leider die samen met de zorg instellingen een dement vriendelijk smartlappenkoor gaat opzetten. Ook hier kunnen wij in onze stad er toe bijdragen dat het bruisen voor eenieder geldt niemand buiten gesloten.

Foto en tekst:
Martin Meijerink.

Op de foto: De Oldenzaalse Smartlappen Zangers.